Reisverzekering

Blog over reisverzekering

HEB JE OVERAL AAN GEDACHT

"Weet je zeker dat je alles hebt?", vraagt ze.

“Alles is ingepakt!” “Paspoorten, vliegtickets, kleding en als we iets vergeten, kopen we het daar wel”, antwoord je zelfverzekerd.

“En hebben jullie een reisverzekering?”, vraagt ze belerend

Je had overal aan gedacht en lag in gedachten al op je strandbed in Palma de Mallorca. De buren regelen de groene bak en geven de planten water, je zus is zo lief om voor de katten Max en Boris te zorgen en je was op tijd met het verlengen van de paspoorten. En nu zitten jullie de avond voor vertrek met jouw zus en zwager de bijzondere eetgewoontes van Max en Boris door te nemen en komt ze hiermee.

 WAAROM EEN REISVERZEKERING

Een reisverzekering sluit je af voor onverwachte kosten die je zelf niet kan, of wil, betalen. Een reisverzekering is niet verplicht maar wel heel handig om te regelen. Niet alleen wanneer je naar het buitenland gaat, maar ook wanneer je een nachtje weg bent in Nederland. Stel dat je nieuwe iPhone gestolen wordt, je in het buitenland medische kosten maakt, je koffers zoekraken of dat je onverwachts eerder naar huis moet komen. Het zijn allemaal zaken waar je niet aan moet denken tijdens vakanties. En misschien is een vervanging voor je telefoon nog financieel te doen, het vervangen van de hele inhoud van je koffer, wordt wat pijnlijker.

KORTLOPENDE OF DOORLOPENDE REISVERZEKERING

Ga je een of twee keer per jaar op vakantie, dan volstaat een kortlopende reisverzekering. Wanneer je vaker reist, is het slimmer om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Met een doorlopende reisverzekering hoef je niet ieder tripje een reisverzekering te regelen en ben je in verhouding ook een stuk goedkoper uit.

WAT WORDT ER VERGOED

Iedere reisverzekering heeft een basisdekking en is uit te breiden met aanvullende dekkingen. Een adrenalinejunk die gaat abseilen van de Tafelberg loopt natuurlijk andere risico’ s dan iemand die voor een goed boek bij het zwembad op vakantie gaat. Welke aanvullende dekkingen relevant zijn, hangt dus af van de reis en activiteiten tijdens jouw vakantie.

REISVERZEKERING AFSLUITEN

Een reisverzekering kan je tot het moment dat je vertrekt, dus ook op Schiphol, afsluiten. Maar stel dat je geen zus hebt die je de avond voor vertrek advies geeft. Of wil je vooraf gewoon echt alles goed geregeld hebben en niet wakker liggen over financiële gevolgen na een valpartij of een gestolen iPhone. Neem dan contactmet ons op. Wij informeren je graag over welke reisverzekering het beste bij jou en jouw vakantie past.

 

 

 

 

 

 

 

 


Publicatiedatum: 13 June 2019