Ziekte en verzuim

Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 10 ondernemers (tijdelijk) arbeidsongeschikt raakt. Dit heeft grote gevolgen voor uw inkomen en mogelijk voor de continuiteit van uw onderneming. Op basis van uw financiele situatie, gezondheid en andere informatie maken wij samen met u een inschatting van de risico's en bepalen we de voorwaarden die voor uw werken.

Arbodienst

Elvani Verzekeringen werkt samen met Personeel Diensten Centrum: een P&O adviesbureau die ondernemers ontzorgt op het gebied van Arbo en verzuim. Het uitgangspunt van PDC is dat ziek zijn niet hetzelfde is als arbeidsongeschikt. PDC gaat uit van wat de medewerker nog kan en steekt daar de verzuimbegeleiding in. Doel is dat de medewerker gezond en wel snel terugkeert in het eigen werk. Daarnaast denkt PDC actief mee in preventie, voert de RI&E uit en stelt een plan van aanpak op. PDC heeft een eigen WGA service centrum, met deze service voorkomt u dat u na 10 jaar nog wordt geconfronteerd met sancties. Alles is gericht op reductie van verzuim en besparing van kosten voor de werkgever.

Verzuimverzekering

Als werkgever loopt u het risico dat uw medewerker arbeidsongeschikt wordt. Tenminste 70% van het loon van uw medewerker moet gedurende 2 jaar worden doorbetaald, terwijl het werk stil ligt. U maakt daarnaast kosten voor het re-integratie traject. Dat kan flink in de papieren lopen. Met de verzuimverzekering wordt het loon van uw zieke medewerker vergoed. U krijgt daarnaast hulp van experts om de arbeidsongeschiktheid te voorkomen en te beperken.

Gratis berekening

Wilt u een vrijblijvende berekening ontvangen?

Laat uw telefoonnummer achter en wij bellen u terug!