De arbeids ongeschiktheidsverzekering

Een blog over de arbeidsongeschiktgheidsverzekering

HET OVERKOMT JE NATUURLIJK NOOIT

Je bent een succesvolle ondernemer. De opdrachten stromen binnen. Je houdt geld over voor vakanties, rijdt een fijne auto en geniet van alle vrijheid van het ondernemerschap. Het gaat je allemaal soepel af.
Op een zonnige donderdagochtend rijd je enthousiast op de A20 met de radio op volume hard. Je bent onderweg naar een potentiële opdrachtgever. Het is druk op de weg, maar gelukkig ben je ruimschoots op tijd vertrokken. Wat is het toch heerlijk, dat ondernemerschap.
En dan schrik je met een enorme klap wakker uit deze perfecte ochtend. Je zag de file voor je net te laat. Je zit met je bumper in de auto voor je. In een paar seconde tijd ligt niet alleen jouw auto in kreukels, maar voelt jouw nek idem.

DAG INKOMSTEN

Na alle rompslomp van deze ochtend zit je vervolgens weken thuis met nekklachten. Jouw werk als zelfstandige kan je voorlopig niet uitvoeren, meldt jouw huisarts. Je kan niet lang achter een bureau zitten, laat staan autorijden om opdrachtgevers te bezoeken. Met fysiotherapie en rust kom je er wel weer, maar vooralsnog zit je vastgekluisterd aan huis. Dag inkomsten.
Gelukkig zing je dit financiële en lichamelijke ongemak een paar weken uit. Je bent namelijk zo verstandig geweest om een potje te maken voor ‘stel dat ik even niet kan werken’. Helaas gaat jouw potje sneller dan jouw herstel. Je vraagt je af waarom je zo naïef bent geweest. Je hebt geen arbeidsongeschiktheidsverzekering.

HET IS OOK ZO’N GEDOE ALLEMAAL

Toen je jouw onderneming startte, heb je kort over een arbeidsongeschiktheidsverzekering nagedacht. Je zocht online naar informatie, maar daar werd je niet bepaald vrolijk van. Een hoop gedoe en een hoop geld allemaal. Geld opzij zetten leek een veel slimmere oplossing. Want hoe groot is de kans nu dat je daadwerkelijk op een dag arbeidsongeschikt raakt? Je wist toen nog niet dat circa 10% van de ondernemers hier vroeg of laat mee te maken krijgt.

ARBEIDSONGESCHIKHEIDVERZEKERING AFSLUITEN

Als ondernemer ben je iedere dag druk en denk je vast liever niet na over arbeidsongeschiktheid. Toch kan er altijd iets gebeuren waardoor je voor langere tijd uitvalt. Een ongeluk, lichamelijke of geestelijke klachten, kunnen ervoor zorgen dat jouw inkomen wegvalt. Niet alleen een zakelijke nachtmerrie, maar ook privé. De hypotheek of huur moet toch betaald worden. Een arbeidsongeschiktheidsverzekering kan problemen voorkomen.

HET KAN OOK EENVOUDIG

Waarschijnlijk ben je veel liever bezig met jouw vak dan met het uitzoeken waar je het beste een arbeidsongeschiktheidsverzekering moet afsluiten. Door alle cijfers, kleine lettertjes en voorwaarden zie je al snel door de bomen het bos niet meer. Dat begrijpen wij als geen ander.
Wij maken het je daarom graag makkelijk. Bij ons heb je een aanspreekpunt, een mannetje, dat alles voor je regelt. Daarbij kan je pakketkorting krijgen als je meerdere verzekeringen via ons afsluit. Want of je nu wel of niet een file over het hoofd ziet op een zonnige donderdagochtend, je wilt toch iedere dag onbezorgd ondernemen?

Meer weten over arbeidsongeschiktheidsverzekeringen? Neem dan contact met ons op. Wij informeren je graag.


Publicatiedatum: 25 April 2019